Art Specially tutorials.....

Hoi Allemaal, hier vind je de beschrijvingen van de kaarten die in de Art Specially van Maart 2012 (#14) staan. Ik was zoooo vereerd dat Angela aan mij vroeg of ik niet een tutorial kon maken van de Twinkling H2O. Natuurlijk wilde ik dat doen was mijn antwoord, en ik ben aan de slag gegaan, naast onze drukke dagtaken voor de winkel en mijn opdrachten voor de challenges heb ik het toch nog voor elkaar gekregen.
Deze tutorial staat dus in de Art Specially.....ik had 2 kaarten ingeleverd...en één daarvan, daar heb ik dan ook uitgelegd in een stappenplan hoe ik het ingekleurd heb....en natuurlijk kan je het nog veel ingewikkelder maken maar dit snapt tenminste iedereen. En de kleine trucjes moet je maar thuis op je gemak uitvogelen.
Toen kreeg ik nog een leuk mailtje erachteraan met "ik vind je kaarten zooooo geweldig....kan je hier ook geen beschrijving van maken "...pfff...dat was even schrikken want de tijd was erg krap en ik zou dat niet meer redden voor in het tijdschrift, dus heb ik met Angela afgesproken om hier toch een beschrijving van te maken en op mijn blog te plaatsen, zo had ik iets meer tijd, en zij zou daar dan een vermelding van maken in de Art Specially....Ik had alles bij Angela ingeleverd, dus moest ik ook een nieuwe kaart maken voor een stappenplan, en aangezien ik het ook niet leuk vind om 2x dezelfde kaart te maken heb ik hem in een andere kleur met een andere afdrukje gemaakt....

Hier gaan we dan: TUTORIAL 1.....in de Art Specially is dit de paarse uitschuifkaart met daarop de Magnolia met Koala....Op deze kaart heb ik een afdrukje genomen van CC Designs (Party Lucy). En het maakt ook niet uit welke stempel je erop plaatst, er zijn zooooooveel leuke.Nou dit is ie dan als ie af is....ik zal jullie proberen stap voor stap uit te leggen met behulp van foto's hoe je deze kaart in elkaar moet zetten....de versiering is natuurlijk aan jullie zelf...deze beschrijving gaat puur om het model....


Neem 2 cardstock van dezelfde kleur, en 2 designs vellen(deze vellen mogen niet te dik zijn). Snij 2 vierkanten uit het cardstock van 16 x 16 cm, snij dit ook uit het design papier....je hebt nu 4 delen van 16 x 16 cm, 2 van cardstock en 2 van design.
Plak de designs op het cardstock, zorg dat alles vastzit, want je moet er nog in snijden en anders zit het ergens los en daar wordt het niet mooier van. Je ziet niet veel terug van je cardstock hoor!!! in dit geval is het voor de stevigheid.   


Draai er één van om, doe degene die je aan de bovenkant wilt hebben. Teken op het cardstock een U-vorm van 12 x 12 cm, zie foto hierboven. Aan alle kanten heb je nu 2 cm. Snij nu de U-vorm  in....dit is belangrijk dat je dat netjes doet anders schuift straks je kaart niet lekker naar binnen toe. 


Op de foto hierboven heb ik de U-vorm nog niet ingesneden zodat ik jullie goed kon laten zien hoe je nog moet rillen. Bij jullie zit ie dus al los. Nu moeten we het middenstuk gaan rillen. Doe dit als volgt: Het midden stuk is 12 cm in totaal....we beginnen met 2 cm, dit wordt een dalvouw....dan rillen we weer 5 cm verder(dus in totaal zit je nu op 7 cm),dit wordt een bergvouw....dan rillen we weer 5 cm verder(nu zitten we op 12 cm in totaal), dit wordt weer een dalvouw. Ik heb alle randen beinkt met een chalk en daarna bewerkt met stickels(star dust).  


Op de foto hieronder kan je nog even goed de dal- en bergvouw zien. We gaan nu het uitschuif gedeelte maken. Snij een stuk cardstock van 13 x 14 cm en doe dit ook weer met het design papier....plak deze weer op elkaar. De zijde van 13 cm is de breedtemaat. Plak nu de boven- en onderkant op elkaar, op de foto hierboven is dat het gedeelte met plakband en met de U-vorm. Laat de bovenkant open, daar komt je uitschuifgedeelte in. Kijk goed waar ik het plakband geplaatst heb. Dus ook in een U.  


Op de foto hierboven zie je de twee delen op elkaar geplakt en er ligt nog een deel naast, dat word je uitschuif gedeelte. 


Schuif het gedeelte via de bovenkant in je kaart, zie op de foto hierboven, zorg dat dit gedeelte goed recht ligt. Plak nu het stukje van 2 cm(wat je gerild had) vast op de onderkant van je uitschuif gedeelte. 


Je kaart ziet er nu zo uit. Dit is de basis kaart, het versieren hiervan kan geheel naar eigen inzicht. Maar ik zal   even laten zien hoe ik het gedaan heb.


Dit hoeft niet maar ik vond het wel zo leuk....Snij een stukje cardstock van 13 x 7 cm en embos dit met een leuke bv bloemen mal....je kan dit zo in het open gedeelte schuiven, er is ruimte genoeg, Zorg wel dat het bovenste gedeelte weer daarboven op komt te liggen.


Stans met een Cheerylynn design mal een doily uit. Snij twee iets grotere cirkels voor daarachter. Waarom twee? dit om het lint daar netjes tussen te doen. Wil je geen lint, dan is één cirkel voldoende.


Voordat je het lint erachter gaat plakken, heb ik de cirkel eerst nog met chalk en stickels bewerkt. 


Zo plak je het lint erachter met daarop de tweede cirkel.


Dit is dan het eindresultaat.


Plak de doily op de cirkel. Ik heb nog een klein cirkeltje van design gemaakt en ook hierachter het lint geplakt, hiervoor heb je geen tweede cirkel nodig, dit kan je gelijk op de doily plakken.


Op de foto hierboven zie je een paar uitgestanste vormen, nl een hekje, een bloemen rand met daaromheen een lint, een tekst, een dubbele strikje(gemaakt met een strikjes maker) en een ingekleurd afdrukje. 


Plak deze op je kaart, hou er wel rekening mee, dat in dit geval het schuifgedeelte wel onder het hekje door moet, dus plak dit daar niet vast.


Versier de kaart verder naar eigen inzicht. Hier nog een paar foto's van de versiering.


Hieronder nog even een overzicht van de gebruikte mallen.


Dit was mijn beschrijving, ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Hebben jullie nog vragen dat kunnen jullie die mailen en dan hoop ik dat ik je verder kan helpen. Heel veel plezier met het maken van deze kaart.

Lieve Creatieve Groetjes,
Thea 

TWEEDE TUTORIAL....


Dit is dan mijn tweede kaartje...even een ander model...andere kleur...maar hetzelfde in elkaar gezet. Dit keer heb ik op Kraft gekleurd...dit is echt een uitdaging en zeker niet makkelijk. Omdat de Twinkling H2O met water verwerkt wordt...is dit een moeilijkheidsgraad op dit papier....ten eerste trekt het water niet in het papier, dus moet je oppassen dat het karton niet gaat rullen....ten tweede zit er veel glans in de Twinkling H2O en dit blijft erboven op liggen...het heeft niet mijn voorkeur om op dit papier te kleuren, maar ik wilde toch even laten zien dat het mogelijk is...


Je begint met 4 cardstock, 2x 2 design papier uit te zoeken. Dus in totaal 8 vellen papier.


Maak uit elke vel een vorm of zoals ik in de Art Specially vierkanten van plusminus 17 x 17cm. Voor deze vorm heb ik een Grande Nestabilitie gebruikt....de één na grootste vorm... Het design papier moet wel iets kleiner worden, dus ik heb er met een potloodje aan de achterkant een klein randje langs getekend en toen alles uitgesneden...nu is ie iets kleiner. Ik heb natuurlijk alles weer bewerkt met een chalk....dit heb ik bijna op alle randen, bloemen enz gebruikt. 


Teken op de achterkant een kruis...dit om straks makkelijk het midden te bepalen voor je vorm in het midden. Ik heb dit gedaan met de grootste maat van de gewone nestabilitie...ik had toevallig van deze vorm beide maten. Er zijn vele mogelijkheden, voor de buiten- en binnenkant hoeft het niet dezelfde vorm te hebben.


                                       Snij de 4 cardstock vormen uit....nog NIET de designs.


                              Zo komt ie er gestanst eruit...vergeet ook niet de binnenranden te chalken.


Leg nu het zelfde malletje op de design, en teken de buitenrand af....deze word dan iets groter dan de cardstock vormen....knip of snij deze netjes uit....  


Nu heb je 8 uitgestanste vormen, vouw deze allemaal dubbel, het design moet naar binnen toe.


                                        Plak nu de designs op de cardstock, dus krijg je 4 delen.


We gaan nu 3 van de 4 delen vastplakken, bepaal wel eerst welke design je voorop wilt hebben. Op de foto hierboven zie je al 2 delen vastzitten.... 


                                           Nu zitten er 3 delen vast...de 4de nog niet plakken....


Stempel nu je plaatje en snij deze uit....ik vond het wel leuk om de voetjes eruit te laten steken. Als je dit zo wilt doen knip dan eerst het stukje bij de voeten weg. plaats de mal zoals op de foto en haal het door de cutlebug of bigshot.


Maak nog een iets grotere achterkantje....LET WEL OP...dit moet nog wel in je kaart kunnen hangen. Plak het nog niet op elkaar.


                                             Zoek een lintje uit, en plak deze tussen de 2 delen.


Plak dit nu op de achterkant van de kaart vast...nu kun je het 4de deel daar weer overheen plakken.


                                                               Je basiskaart is nu af.


Zo ziet de kaart er van bovenaf uit.


Nu kun je de kaart versieren naar eigen inzicht....maar ik laat wel even zien hoe ik het gedaan heb. Ik heb  een rand  gestanst met een Magnolia mal en aan de andere kant de vorm van de kaart getekend met mijn nestabilite en uitgesneden met de hand.


                         Hier zie je wat vormpjes die ik gestanst heb en op de kaart verwerkt heb...


                                 Hier nog de binnenkant met een swirl en bloemen mallen van Magolia.

Nog een paar foto's zodat jullie zoveel mogelijk kan zien.
Dit zijn de mallen die ik voor deze kaart gebruikt heb....

Ik heb met heel veel plezier gewerkt aan deze kaarten...ik ben dan ook erg benieuwd wat jullie ervan vinden...laten jullie het even weten?
Hebben jullie nog vragen over deze kaarten dan hoor ik het graag.

Groetjes Thea 10 opmerkingen:

 1. Hoi Thea, goed bezig geweest hoor, duidelijk!
  Groetjes, Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal duidelijk hoor!!! Handig met de stap voor stap foto's. Deze zien er ook super uit!!! Geniet van je paasweekend, Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat is dat mooi en heel duidelijk uitgelegd

  zal ik zeker eens proberen

  groeten
  Tine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Thea, bedankt voor de duidelijke uitleg. Ik ga ze zeker een keer maken. Groetjes, Mienokje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kwam hier via via maar wat is dat super zeg en dan met zo'n goede uitleg.
  Ik word gelijk volger want ik wil hier niks meer missen.

  Fijne paasdagen en groetjes.

  Kitty

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk, dank je voor deze leuke ideëen.Ik ga kijken of het mij ook lukt zoiets moois te maken.
  groetjes Hanny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. schitterend, zal dit zeker uitproberen
  fijne week
  Elena

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ga al mijn moed eens verzamelen.. en een poging doen tot de onderste kaart :) wish my luck :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit ziet er heel mooi en duidelijk uit. En de kaarten zijn prachtig.
  Groetjes Els

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Thea,
  Bedankt voor deze leuke tutorial! Ik heb dit project net gemaakt en ben erg tevreden over het resultaat!
  Groetjes,
  Cindy

  BeantwoordenVerwijderen

Hallo, dankjewel dat je een reactie achter laat. Ik lees deze graag om te kijken wat jullie van de kaarten vinden.

Hello, thanks for leaving a comment. I love to read what you think about the cards.

Thea.